• Zin om deel te nemen aan een klank of lichaamswerk sessie?

  Hieronder vind je de data bij de bijhorende locaties. Meer praktische info krijg je na inschrijving.

  Andere eventinfo vind je ook op de FB pagina

  Bushcraft zweethut weekend

  Za 30 en zo 31 maart 2024

  Kamp Q in Geel

  Een zweethut is een oud ritueel om dieper in contact te komen met de aarde, de natuur, in onszelf en rondom ons heen.
  Het is terug te vinden in alle culturen en door middel van de 4
  elementen, aarder, water, vuur en lucht ondergaan we een reiniging zowel
  op fysiek, mentaal/emotioneel alsook spiritueel vlak.
  Het is een ritueel dat een hele dag in beslag neemt.
  Aangezien het deel uitmaakt van een weekend zullen we de hut bouwen op
  zaterdag. Dit zal een 2 a 3 uurtjes in beslag nemen. We bouwen de hut,
  maar we gaan ook de plek waar het ritueel gebeurd versieren met wat er
  in de natuur te vinden is.

  Op zondag bouwen samen het vuur op en leggen we de stenen erin. We leggen samen de dekens op de hut en nemen dan de tijd om ons te
  verbinden met onszelf, onze intentie, elkaar en de elementen rondom en
  binnenin ons. De manier van stilstaan bij onze intentie, waarom we
  deelnemen aan de hut, wat we wensen te bekomen of te veranderen in
  onzelf, zal dienen als een krachtige bedding om te groeien in het
  vertrouwen en welkom zijn met onszelf.

  Voor de hut, op zondag, nemen we een licht ontbijt. We gaan nuchter de hut
  in.
  Na de hut zal er een lekkere maaltijd zijn.

   

  Info en inschrijvingen https://www.campbushcraft.be/events/buildsweat/

  Benefiet excursie Peru

  Maandag 1 april

  Houwaart

  Het korte verhaal: Onderaan vind je het lange verhaal.

   

  Met blijheid en veel graagte kondig ik aan dat ik op excursie ga naar Peru. Deze reis heeft als doel me te verdiepen in sjamanistische tradities in het Amazonewoud. Niet louter door erover te lezen of te leren van anderen die er waren, maar door er naartoe te gaan en het zelf te ervaren.

  Deze stap op mijn levenspad is een volgende stap om als volwassen man meer authentiek te leven. Het drama meer naast mij neer te leggen. Mijzelf en anderen oprechter lief te hebben én met twee voeten vooruit het leven durven aan te gaan en te leren alle mensen als bondgenoten op dit levensavontuur te zien.

   

  Ik plan bij ‘maestro’s’ (een) retraite(s) te gaan doen om meer te leren over het leven en de werking van bewustzijn door middel van de planten. Deze retraites kosten rond 1000 dollar voor een 10-tal dagen en een retourvlucht kost ongeveer 1400 euro.

   

  Om mijzelf de beste kansen te bieden om met leraren in contact te komen en er cursussen bij te kunnen volgen nodig ik je uit voor deze viering van het leven ten voordelen van mijn reis die zal vertrekken op vrijdag 5 april. Enkele dagen na de benefiet.

   

  Dus als je me wil uitzwaaien en wat wind in men zeilen wil blazen is dit misschien een goed moment.

  We maken er een eenvoudige, feestelijke en verbindende dag waar we samen kunnen ontspannen en genieten!

   

   

   

  Praktisch:

   

  Wees welkom vanaf

  14u in Houwaart, Haldertstraat 176. Parkeerinfo komt na inschrijving.

   

  15u start een Cacao zangcirkel. Hier openen we onze harten met cacao terwijl we samen liederen zingen en kunnen dansen om te vieren dat we leven.

   

  17u start een begeleide klankreis. Wees op tijd hiervoor! Dit is geen in- en uitloop moment. Matjes en dekens zullen er zijn.

   

  18u30 zal er warme vegetarische soep zijn. Potluck mag ook meegebracht worden. (Dit is een zelfgemaakte maaltijd om met elkaar te delen.)

   

  Er zal steeds thee en bronwater te krijgen zijn.

   

  Er zal ook een 'winkeltje' zijn waar je zelfgemaakte instrumenten kunt kopen zoals fluiten en ‘chakapa’s’ of bladerratels.

   

  Toegang tot de benefiet is op vrije bijdrage.

  Thee en soep zal tegen democratische prijzen te verkrijgen zijn.

   

  Gelieve bij het inschrijven te vermelden wanneer je zal aankomen en of je graag soep wenst.

   

  Inschrijven via jensdesaer@hotmail.com

  Vragen stellen kan via 0499153663, via Facebook of whatsapp.

   

  Je krijgt een bevestigingsmail met parkeer en andere praktische info de week voor het event.

   

  Heel graag tot dan!

   

  Jens Desaer

   

   

   

  Het lange verhaal:

   

  De laatste 10 jaar, sinds mijn reizen naar La Gomera en Portugal/Spanje ben ik in België geweest op zoek naar mijn wortels, mijn ‘roots’.

  Hoe langer hoe meer is dit een aanvaarding en erkenning waar ik vandaan kom. Wie mijn grootouders zijn/waren. Wie mijn ouders zijn. Mijn zus en stiefbroers een juiste plaats geven in het leven dat ik leid. Soms is dit nog steeds een zoektocht.

   

  Afgelopen decennia heb ik gezocht naar een manier hoe mijn kwaliteiten te gebruiken om anderen te helpen. Zonder het beter te willen weten, zonder iets te willen oplossen of anderen hun last te proberen dragen! Dit gaat met vallen en opstaan.

   

  Ik leer vandaag in mezelf te vertrouwen, te geloven, liefhebben! Dit wordt me getoond door de vele wijze mannen en vrouwen, leraren, vrienden rondom mij die dergelijke worstelingen ook doorleefd hebben. En soms nog…

   

  Klankheling is één van de vaardigheden die ik steeds meer heb ontwikkeld en me helpt heling te brengen, naar mezelf én naar anderen die hier voor open staan. Mijn handen zijn helers, als ik ze toelaat en hierop vertrouw. Evenals het bewustzijn dat ik in mij draag heeft ook helende, vredebrengende eigenschappen. Als ik dit toelaat!

   

  Sommigen van jullie weten dat ik ervaring heb met Ayahuasca, een plantenbrouwsel uit het Amazonewoud. In 2017 had ik er mijn eerste, maar rijke ervaring ermee.

  Vorig jaar kwam de traditie die wordt beleefd in het verre Peru opnieuw op mijn pad.

  Mijn hernieuwde ervaring hiermee maakte me duidelijk wat de volgende stap is op mijn levensreis.

   

  In de jungle van Zuid-Amerika zijn er mensen die decennialang ervaring hebben met tal van medicinale planten. ‘Maestros’ die weten hoe op een veilige en verantwoordelijke manier deze planten te gebruiken.

  Twee van de vele planten zijn de Ayahuasca liaan en het Chakruna blad dat men tot een brouwsel maakt dat reeds duizenden jaren gebruikt wordt door mensen om ‘zichzelf te leren kennen, te ontmoeten’.

  Ik deed sinds mijn eerste ervaring zeven jaar geleden een twintigtal ervaring op met deze plant in de gebruikelijke ceremoniële context, gedurende de nacht waar de plant visioenen geeft en me inzichten gaf die ik me op geen andere manier had kunnen voorstellen gekregen te hebben.

  Dit plantenbrouwsel en de cultuur die er mee verbonden is leert me mijn menselijkheid te voelen. Laat me zien dat ik afstam van duizenden voorouders die stuk voor stuk liefde naar elkaar toe hebben getoond. Zorg droegen voor elkaar en hun wereld. En de planten laten me zien waar ik deze liefde en zorg zelf in de weg sta. Ze helpen me met een helder bewustzijn in het leven te staan. Ik heb de roep van het Amazone en de sjamanen die via deze weg licht in de wereld brengen gehoord.

   

  Werken met planten die visioenen geven is van alle culturen. Hier in deze contreien waar we deze tradities zo goed als volledig verloren zijn, werd er gewerkt met bijvoorbeeld de kaalkopjes en de vliegenzwam. Beide zijn een paddenstoelensoort die hier gewoon hier in België in het wild groeien.

  Er zijn nog steeds mensen in België en Europa die deze kennis hebben en beoefenen, maar de cultuur in Peru is echter collectief veel dieper verbonden met die oude tradities.

  Misschien heeft het mycelium nog terug uit de grond te komen bij ons, terwijl de lianen ginder gewoon in de bomen hangen.

   

  Hoe dan ook. Mijn vlucht naar Peru is geboekt en ik ga het aan de lijve ondervinden. De waarheid van fictie scheiden en de volgende stap nemen als volwassen man die nog meer authentiek wenst te leven, het kaf van het koren in zijn eigen geest wil scheiden en voluit wil leven, zonder iets terug te houden. Daarom plande ik een reis naar Peru, het Amazonewoud.

  Ook de natuur en het avontuur niet te vergeten!

   

  Ik wil het pad bewandelen om later zelf met deze planten te kunnen werken. Planten die de diepe verbondenheid met het leven, het mysterie dat realiteit genoemd wordt en de creatiekracht die wij als mens hebben om zelf onze wereld te scheppen, blootleggen en voelbaar maken.

   

  Daarom dat ik ga deelnemen aan een ‘diëta’ van 10 dagen in de jungel. 15 dagen voor aanvang begint mijn pre-dieet reeds. Een sobere eetstijl zonder al te veel kruiden, zout, geen bewerkt voedsel. Geen koffie(doe ik toch al niet), alcohol, frieten…

  Daar aangekomen wordt er eenvoudig gekookt, ik zal elke dag 1 liter plantenmengsel drinken van een 10 tal heilzame planten. En om de 2 dagen zal er ‘s nachts een Ayahuasca ceremonie plaatsvinden. Dit wordt begeleid met Icaro’s, dit zijn medicijnliederen gezongen in Quechua, Spaans, of een andere taal. In 10 dagen zullen er dus 5 nachtelijke ceremonies plaatsvinden. Hoe me dit effectief zal afgaan hoor je later nog van me.

   

  Het bijwonen van zo een ‘diëta’ kost ongeveer 1000 dollar en de vlucht heen en terug kost ongeveer 1400 euro. Ik hoop meer dan 1 diëta kunnen mee te doen met een van de maestro’s ginder. Ik weet niet welke opportuniteiten er zich zullen aanbieden, maar ik grijp graag deze waardevolle kans om er het beste van te maken!

   

  Om al deze reden nodig ik u dus graag uit om maandag 1 april te komen ten voordele van mijn excursie naar Peru.