• Wie ben ik?

  Mijn naam is Jens Desaer en werd geboren in Diest, 1990, midden in het hageland, Brabant. Een prachtige groene heuvelachtige streek waar ik het grootste deel van mijn leven heb doorgebracht.

  Ik ben altijd een zoeker geweest en mijn manier van naar het leven kijken raakte iets spiritueel.
  Als kind en tiener leerde ik karate, beoefende en onderwees ook breakdance en kwam ik op 15 jarige leeftijd in contact met meditatie. Ik werd vegetariër en droomde van de wereld rond te reizen.
  Na het middelbaar ging ik mijn eigen weg, een zoektocht doorheen opportuniteiten die spontaan op me af kwamen en uitzoeken wat ik echt wilde doen. Dit bracht me bij heel wat jobs, reizen, workshops en trajecten rond zelfontplooiing.

  Ik reisde op de Canarische eilanden rond, Portugal en heel wat weken en maanden doorheen voornamelijk Europa.Mijn laatste reis (2019 – ‘20) was een pelgrimstocht wandelend, liftend, met trein en bus doorheen Europa en de Balkan naar Urfa in zuid – oost Turkije. Een reis waar ik nog steeds van kan leren, maar die me het belang en de waarde van langzame tijd, natuur, vriendelijke menselijke contacten en het zorgen voor mijn behoeften heeft doen herinneren.

  Onderweg leerde ik fluiten maken en bespelen, Spaans, Portugees, een beetje Turks, verbeterde mijn Frans, Duits en Engels. Beoefende yoga, tai-chi, chi-qong, zelfverdediging en verbeterde mijn communicatie vaardigheden en mensenkennis.
  Ik maakte vrienden, leerde mijzelf beter kennen én leerde te vertrouwen op het leven!
  Het was niet altijd makkelijk te geloven dat het leven goed is, maar ik leerde ook dat ik terugkrijg wat ik geef en dat helpt me om onvoorwaardelijk te leren geven.

  Door het reizen besloot ik hier in België meer te willen wortelen en onderzocht ik wat ik nu werkelijk wil doen, ook professioneel. ‘Waar ligt mijn goesting?, mijn passie? en wat zijn de kwaliteiten die ik kan benutten om dat te doen?’ werden mijn vragen telkens opnieuw.

  Sinds 2014 ontplooide ik me steeds meer in de klanken en volgde:
  2 Soundhealingtrainings bij ‘Akasha retreat center’ (Heks)
  Een soundhealing jaartraject bij 'Harmonic Sounds' (Lier)
  Sjamanistische workshops waaronder bij en Greet Mermans (Geel) en Frank Coppieters (OWC).
  Een traject ‘Season Shift’ bij ‘The white arrow' .

  Tegenwoordig begeleid ik steeds meer klankreizen en ‘Body Harmonics’ (lichaamswerk) dit onder ander op:
  5 edities Mannenfestival (St.-Joris-Weert), de levensbloem (Gent), Dans vrij (vrijbroekpark Mechelen), deed openings-ceremonies bij Ecstatic dances (Leuven, Ternat en Lier).

  Het was pas wanneer ik stopte met zoeken naar wat ik wilde doen dat het duidelijk werd dat het niet ingewikkelder hoeft te zijn dan het is.